facebook-script
Visar 1-8 av 8 objekt

GROHE Red filter

Visar 1-8 av 8 objekt

GROHE Blue filter

Visar 1-8 av 8 objekt

GROHE Pure filtersæt

Visar 1-8 av 8 objekt

GROHE VATTENFILTER

Här hittar du de bästa GROHE vattenfiltren för utsökt, filtrerat vatten direkt från kranen. Du hittar vattenfilter i flera storlekar så att du alltid kan vara säker på att hitta det vattenfilter som är perfekt för dina behov. Dessutom kan du välja mellan BWT-vattenfilter, magnesium-, kalciumfilter och mycket mer. Med ett vattenfilter för ditt GROHE vattensystem får du både renare och godare vatten. Om du är osäker på vilket vattenfilter du ska välja, tveka inte att kontakta vår kundtjänst via e-post support@watertrade.se Läs mer

GROHE Red filter

 • ANDRA KÖPTE OCKSÅ GROHE Red Filter med filterhuvud GROHE Pure filtersæt
  • Reducerat pris

  GROHE Red Filter med...

  Baspris 2.224,00 kr -225,00 kr Pris 1.999,00 kr

GROHE Blue filter

GROHE Blue RO filter

Läs om GROHEs vattenfilters filtreringsprocess i 5 steg

När du använder GROHE vattenfilter får du 100 % filtrerat dricksvatten direkt från kranen. När du använder GROHE vattenfilter tillsammans med GROHE Blue vattensystem går vattnet igenom fem filtreringssteg där oönskade ämnen som tungmetaller filtreras bort.

De fem stegen som vattnet går igenom för att filtreras kan ses nedan:

 • 1Vattnet ”grovfiltreras” för större partiklar som sand och damm
 • 2Klor och organiska ämnen som bekämpningsmedel filtreras bort med hjälp av kolfilter
 • 3Kalk och tungmetaller avskiljs med hjälp av en ”jonbytare” i filtret
 • 4Aktivt kolfilter säkerställer att viktiga mineraler bevaras
 • 5Finfiltrering av mikropartiklar

Med denna enkla filtreringsprocess får du 600–2500 liter 100 % utsökt och filtrerat dricksvatten, beroende på vilken filterstorlek du använder. Vattnet kommer att vara fritt från dålig lukt, klorsmak, kalkavlagringar etc. Det är inte bara hälsosamt, utan det filtrerade vattnet smakar också bättre.

seemere

TA REDA PÅ VILKEN STORLEK PÅ VATTENFILTER SOM ÄR RÄTT FÖR DINA BEHOV!

Det finns några olika parametrar som avgör vilken storlek på vattenfilter du bör köpa. Bland annat beror det på vilken typ av vattensystem du har. Det är till exempel skillnad om du har GROHE Blue Home eller GROHE Blue Professional. Det finns tre olika storlekar på GROHE-filter; GROHE S, M, L. GROHE Blue Home är avsett för privat bruk i hemmet hos ett litet hushåll och är därför endast kompatibelt med det lilla filtret. Det lilla GROHE-filtret kan filtrera 600 liter vatten innan det behöver bytas ut.

GROHE Blue Professional, å andra sidan, är avsett för kommersiellt bruk eller ett större hushåll och är kompatibelt med alla våra filter. Detta inkluderar filter i storlekarna small, medium och large.

Om vi ska ge en allmän rekommendation om vilken storlek på filter du ska välja, rekommenderar vi vanligtvis GROHE small vattenfilter för det lilla hushållet (1–2 personer), medium för ett hushåll på 3–5 personer och GROHE large vattenfilter för den stora familjen och företaget.

Oavsett vilket vattenfilter du väljer eller vilket GROHE-system du har, kan du också hitta ett stort urval av reservdelar på Watertrade i händelse av haveri.

seemere

Hitta de bästa vattenfiltren för GROHE Blue och Red

När du köper ett vattenfilter måste du vara medveten om huruvida vattenfiltret är kompatibelt med ditt vattensystem. Det kan finnas skillnader mellan filtren för GROHE Red och GROHE Blue.

Generellt sett är alla våra vattenfilter kompatibla med GROHE Blue, men inte alla filter kan användas med GROHE Red. Detta gäller bland annat GROHE Blue aktivt kolfilter. Filter för GROHE Red måste avlägsna kalk från vattnet, vilket det aktiva kolfiltret inte gör. Därför är detta filter inte lämpligt för GROHE Red. Nedan ser du en översikt över vilka filter som är kompatibla med GROHE Blue Home, GROHE Blue Professional och GROHE Red.

seemere

VILKA GROHE-FILTER ÄR DITT SYSTEM KOMPATIBELT MED?

Nedan hittar du en översikt över filter för GROHE Blue och GROHE Red och vilka system de olika filtren är kompatibla med. Vilka filter du behöver beror på om du har ett GROHE Blue Home-system, GROHE Blue Pro-system, GROHE Blue Pure eller GROHE Red.

GROHE BLUE-FILTER I S-, M- OCH L-STORLEK

GROHE Blue-filter finns i tre olika storlekar: S-, M- och L-storlek. Filtren använder en flerstegsfiltreringsprocess för att avlägsna alla spår av föroreningar från vattnet. Samtidigt säkerställer filtren att viktiga mineraler bevaras. I tabellen ovan kan du få en översikt över vilka av GROHE Blue-filtren som är kompatibla med de olika GROHE-systemen.

seemere

GROHE BLUE AKTIVT KOLFILTER

Med GROHE Blue aktivt kolfilter garanteras du uppfriskande och välsmakande vatten direkt från kranen. Detta smarta trefasfilter har en kapacitet på upp till 3 000 liter och avlägsnar alla oönskade material och föroreningar. Först filtreras grova partiklar som smuts bort. Filtreringen med aktivt kol förfinar vattnets smak genom att filtrera bort ämnen som smakar illa.

Och slutligen hjälper finfiltreringen till att filtrera bort även de finaste och minsta partiklarna. Du bör därför välja GROHE Blue aktivt kolfilter om du bor i ett område med mjukt vatten och vill förbättra vattnets smak och minska oönskade partiklar i vattnet. Filtret är kompatibelt med GROHE Blue Home, GROHE Blue Professional och GROHE Blue Pure.

seemere

GROHE BLUE ULTRASAFE-FILTER

Med filtret GROHE Blue Ultrasafe förvandlas ditt kranvatten till läckert smaksatt dricksvatten. Vattnet kommer att vara helt fritt från bly, bakterier och mikroplaster.

Ultrasafe-filtret är perfekt för områden med mycket förorenat vatten eftersom det avlägsnar även de minsta partiklarna. Filtret skapar en stark barriär mot skadliga mikroorganismer och ger dig maximal renhet och hygien, så att du tryggt kan dricka ditt vatten direkt från kranen. Med detta GROHE Blue-filter får du det godaste och renaste kranvattnet.

seemere

GROHE BLUE MAGNESIUM + ZINK-FILTER

Med ett GROHE Blue Magnesium och Zinkfilter får du både välsmakande vatten OCH hälsofördelar.

Detta GROHE Blue-filter tillför upp till 35 mg magnesium och upp till 3 mg zink till varje liter vatten som du tappar från din GROHE Blue kran. Så med det här filtret är du garanterad både välsmakande vatten och en hel del mineraler.

I vår tabell på den här sidan kan du se att filtret är kompatibelt med alla våra system. Så det passar GROHE Blue Pure, GROHE Blue Professional, GROHE Blue Home och GROHE Red. Det blir inte mycket enklare.

seemere

Kontakta oss med frågor

På Watertrade har vi en tydlig ambition att ge den bästa servicen till alla våra kunder. Det vill vi göra genom professionell vägledning och service, så att alla kan beställa exakt det de behöver.

Vi inser att alla inte känner till alla produkter i vårt omfattande sortiment som omfattar allt från vattenfilter, reservdelar till både GROHE Blue och GROHE Red, källsortering, GROHE Sensia Arena, byte av koldioxidpatroner och mycket mer.

Tveka inte att kontakta oss via e-post support@watertrade.se om du har några frågor om någon av våra produkter. Vi svarar alltid på alla förfrågningar inom 12–24 timmar.

Inget konto? Skapa en här