Visar 1-13 av 13 objekt

425 gram

Visar 1-13 av 13 objekt

2 kg

Visar 1-13 av 13 objekt

3.75 kg

Visar 1-13 av 13 objekt

Kæmpe køb

Visar 1-13 av 13 objekt

Co2 flaska

CO2 patron

Kolsyrepatroner eller co2 patron som det också heter är behållare som kan vara i olika former och storlekar och används för att tillsätta kolsyra till olika produkter. Vanligtvis använder man kolsyrepatron till exempelvis drycker men också till andra föremål så som till olika luftvapen, bland annat Soft Air Gun. En kolsyrepatron är som namnet antyder en patron fylld med komprimerad gas som blir då förvarad under högre tryck.

På Watertrade finns det ett väldigt stort och brett utbud av just kolsyreflaskor, alltså större behållare som också räcker mycket längre och som passar alla tillfällen.

Det finns fem olika produkter inom kolsyreflaskor där den minsta behållaren innehåller 426 gram och den största hela 3,75 kilo. Alla flaskor är tillverkade av aluminium och är smidigt utformade så att behållarna inte tar större plats än nödvändigt.

Den minsta varianten som kommer från tillverkaren Grohe och går under namnet ”Grohe Blue” är alltså en behållare på 425 gram. Ett perfekt val om man endast använder kolsyra i mindre mängder. Nästa produkt är också från Grohe och kommer från samma serie, nämligen ”Grohe Blue”. Här är behållaren större och rymmer hela två kg kolsyra vilket man kan omvandla till ca 250 liter kolsyrat vatten. Denna produkt kan man köpa idag och då ingår också tomflaskan. Denna flaska kan man återanvända och är då mer skonsamt ur ett miljöperspektiv. Flaskan är gjord av aluminium och har en säkerhetsventil så man slipper olyckor. Viktigt att komma ihåg är att kolsyreflaskor eller patroner kan utföra en rätt stor fara om man inte handlar med försiktighet och respekt och man ska därför aldrig lämna en flaska framme i barns närvaro och det är alltid bra att läsa på instruktioner ifall man känner sig osäker. 

Den största enskilda flaskan kommer också från Grohe och går under samma serie som dem tidigare nämnda. Behållaren innehåller hela 3,75 kg kolsyra och lämpar sig därför bäst för oftare bruk. Denna flaska kan man återanvända och då ingår också själva flaskan. Precis som den tidigare flaskan så är denna också gjord av aluminium och har en säkerhetsventil. 

Sedan finns det kolsyrebehållare i 2pack och där kommer det första alternativet med två 2 kg behållare vilket totalt blir fyra kg kolsyra till ett väldigt överkomligt pris och med detta så sparar man väsentligt mer än att köpa flaskorna för sig. Sedan finns det största alternativet är där kommer det två flaskor med 3,75 kg vardera och är det bästa alternativet för den som är en flitig användare av kolsyra. 

Att använda kolsyra till exempelvis vatten är ett mycket bra alternativ där man sparar på både miljön och plånboken. Istället för att köpa kolsyrat vatten i butiken så är det mycket smidigare att själv tillsätt kolsyra till dricksvattnet och speciellt till dricksvattnet som vi har i Sverige som anses bland det bästa i världen. I längden sparar man också pengar men den största fördelen är att man sparar på vatten och resurser.